Semester i Skövde 2015

Det var regn när vi hämtade Kristina i Sundbyberg på torsdagen 30 juli. Ulla körde till Örebro där vi åt lunchbuffé i vattentornet. Kristina körde resten av vägen till Skövde.
Det var tidvis busväder med mycket regn, men väl i Skövde var det bra när vi kom till Prisma hotell.

Vi går ut och undersöker Skövde. Kristina vill ha tag på ett tygmärke från Skövde men det visade sig vara svårt. Vi handlar andra saker och fikar.
Mikael Forsström är på väg till Skövde med tåg. Vi fyra går ut för middag på restaurang Mamma Mia.
Restaurang Mamma Mia måste upplevas. Maten är riktigt bra.

På väg tillbaka möter vi Liselott Lövdal och Jan-Erik Ramström. De bor också på Prisma hotell. Micke och Liselott ska springa 48h och Jan-Erik är coach + ska springa 6h.
Ulla och Kristina springer 6h och jag ska springa 24h. Vi sitter och pratar en stund i hotellet.
Torsdagen är slut och det är vi också. Jag sover som en sten och har ingen tanke på att det är lopp imorgon.

Fredag och loppdag. Vi möts allihopa igen vid frukost och sedan bär det av till Skövde IP. Idag ska 48h och 24h starta klockan 12.00. Det brukar vara odramatiskt men idag ramlar en löpare efter 50 meter. Han reser sig oskadd och fortsätter loppet. Jag lunkar på i loppet. Ulla och Kristina tittar ett tag och åker sedan iväg för att göra Skövde.

Efter några timmar är de tillbaka. De har tittat i affärer, handlat, ätit middag på Mamma Mia och undrar nu om jag behöver något. Jag börjar bli hungrig så de åker iväg för att skaffa pizza. Det känns som en evighet innan de är tillbaka med pizzan men oj vad gott, jag klarar två bitar. De åker igen och löparna fortsätter springa genom natten.

Mitt lopp finns i detalj här.

Framåt morgonen känner jag mig färdigsprungen. Jag har då gjort 18.40 timmar och 130 Km.  Duschar och sätter mig sedan i morgonsolen för att spela Wordfeud och Ruzzle.  Jag skickar ett SMS till Ulla och hon ringer tillbaka. Ulla och Kristina kommer med bilen och hämtar upp mig. Vi äter frukost på hotellet. Jag är inte trött, det känns som middagstid för mig, men efter frukosten somnar jag två timmar innan vi åker till tävlingen igen.

Klockan 12.00 ska 24h löparna gå i mål och samtidigt ska 6h löparna starta med bland annat Ulla och Kristina i startfältet. Löparna i 48h tävlingen fortsätter springa medan allt det händer. Jag fotograferar starten från läktaren dit jag förflyttat mig med stor möda. Det är ingen sol längre på läktaren och det är kallt trots att dagen är solig och het. Jag transporterar mig ned en bit, sedan till bordet i kurvan och till sist in i bilen.

Bilen är varm och skön och jag somnar. Sover med fötterna ut genom fönstret. Vaknar ett par gången när Ulla kommer och tittar till mig men totalt 4 timmar sömn blir det. Sista 90 minutrarna av 6h hejar jag på löparna och pratar med en åskådare som har en bekant i loppet.

Kristina springer bra men blir trött i slutet, då släpper hon alla mål och springer plötsligt jättebra.
Du kan läsa om Kristinas lopp här.

Ulla är stabil. Trots en varm dag gör hon marandistansen en bra bit under 6 timmar och klarar därmed sin 90e marathon. Tid 5.43. Jag hoppas att Ulla ska skriva om sitt lopp framöver.

Upprymda, glada och hungriga beger vi oss till hotellet för att så snabbt som möjligt komma ut till pizzerian i närheten. Pizzerian verkar vara stället man går till om man bor i Skövde, men vi får tag i tre platser och äter gott. Därefter ett glas rött på rummet och titta på livesändningen från loppet innan det är dags att sova. Vi ser kämparna i 48h loppet och jag tror att även 12h loppet går nu.

Söndag och vi hörs av för en tidig frukost kl 8 och därefter ut till tävlingen igen. Nu ska vi heja fram de kvarvarande sju löparna i 48h tävlingen. Torill Fonn har europarekordet på 48h löpning med 374999 meter. Det satte hon förra året. Hon är 4a i världen.

I år gör hon ett försök på världsrekordet. Mats Liljegren jagar 300 Km, Liselott Lövdahl passerar 200 Km.Vi hejar fram de sju löparna i två timmar. Vi gör vågen och applåderar. När målskottet ljuder har Torill förbättrat sitt eget europarekord till 376939 meter. Enastående häftigt att få uppleva alla prestationer.

Snart efter loppet vänder vi hemåt mot Stockholm. Vi har en plats i bilen och Carina Borén hänger med.
Vi lunchar i Örebro i vattentornet igen. Toppenbuffé. När vi närmar oss Stockholm börjar det låta illa om bilen men Kristina kommer hem till Sumpan och Carina kommer till Brommaplan för vidare färd till södra sidan av Stockholm. Vi åker hem och plockar av bakhjulen. Bromsskivorna bak har gjort sitt.

Det var en kul resa. Så här några dagar senare med distans till loppet har jag börjat fundera på nästa 24h, vad jag ska förbättra.

Team Fakta