Mackmyra

Whiskey ska destileras i kopparkärlUlla har pratat länge om Mackmyra Whiskey. Vi dricker inte men det är ett kul namn och en kul idé. Nu har vi äntligen åkt till Gävle och besökt Mackmyra destilleri.
De har en toppmodern anläggning och vi fick lära oss om Wiskeytillverkningen och mognadsprocessen där man lagrar drycken i ekfat.

Sedan fick vi se lagret. Det var riktigt häftigt. Där kan du lagra din egen tunna i de tre år eller längre som behövs för att just din whiskey ska mogna.
Efter besöket gick vi till restaurangen och jag testade en centiliter av en sort. Det var kul att testa.

När vi ändå var i Gävle tittade vi lite på vägarna till Uppsala. Det mesta är smala 70-vägar som är direkt farliga att springa på. Jag ska försöka hitta en säker väg från Gävle till Uppsala men om det inte går så får vi göra endagsturer hemmavid istället.

Vi besökte Hedesunda och huset som Ullas familj hyrde om somrarna. Vi tittade på Gysingefallen och handlade i boden där. Jag fick tag i en Folkvangsbuss classic 1962 i skala 1:32. Tänk vad häftigt om det gick att köpa en sådan bil men med modern teknik under skalet. Men inte mer modern än att man kan fixa bilen med vanliga verktyg som hylsnyckel och skruvmejsel.

Jag visste inte att Dalälven var så enormt bred. Den måste vara rent skräckinjagande när den svämmar över.

Team Fakta