2022-07-17 Vilat mig i form

Efter veckans bakslag med foten så har jag tagit ett steg tillbaka i rehab för foten och låtit den vila mer. Det har gett resultat. Svullnaden och smärtan har gått ned. Det kommer automatiskt bli mer vila nu när jag ska jobba igen.

Den 14 juli var det 110 år sedan OS maran 1912, 10 år sedan Jubileumsmaran. Jag hade väldigt gärna velat göra något äventyr den dagen men det var fysiskt omöjligt.

Nu är det VM i friidrott. Ulla går på löpbandet och tittar på idrott, eller sitter framför TVn. Hon gör även sin juli-utmaning på Apple Watch. När det är mest prat då lägger hon pussel på plattan.

Jag har försökt hitta någon hobby som inte inkluderar bildskärmar så att ögonen får vila. Har budat på Lego på Tradera. Nu har jag 19 Kg. Första tiden gick åt till att sortera bitarna och få bort skräp. Har byggt en rad olika grejer nu. Det är kul att knåpa ihop idéer. Jag har byggt en radarbil, en husvagn, ett garage, kontoret på en brandstation, och en Star Wars Walker. Den är inte snygg men den kan gå.

Det har blivit mycket film på sista tiden. Jag får inte träna ordentligt. Jag ska inte anstränga ögonen med att läsa text på bildskärm. Så istället har jag tittat på film. Gamla filmer som jag vet att jag sett som är bra men där jag inte kommer ihåg handligen, de har jag kört en gång till.

Det har också blivit lite snickeri. Har gjort ett nyckelhandtag som gör det lättare att greppa och vrida om en nyckel. Förstärkt en hylla. Gjort bordsskivor på ett par hutchar. Har sågat upp en stock i 3cm skivor och bearbetat dem. Mycket av stocken är kvar. Tungt att såga.

Team Fakta