Promenad och sallad

20130701-180548Är lite stel i benen. Ulla gjorde 43 Km igår och jag 60Km. Vi behövde röra på oss och gick till Webhallen i Solna och vidare till Coop i Bromma innan vi via handelsträdgården kom hem igen efter 11 Km. Det är lite svalare idag, bara +18 grader.

I vanliga fall sägs det att tanke och handling är ett hos kvinnan, två hos mannen och tre hos barnet.
Får jag en idé på något jag vill göra är det för mig ett framtidsprojekt, men så är det inte för Ulla. Får man en tanke så utför man den samtidigt som man tänket klart tanken.
Jag måste alltid börja med att säga till Ulla ”Inte nu alltså men senare någon gång i framtiden tänkte jag göra så här…”, för om jag inte säger så kommer Ulla ofelbart att säga ”Nej inte nu, vi ska ju iväg och handla” eller vad det nu är vi har bestämt att göra.

Vi var ute och Ulla pratade om att möblera om i vardagsrummet på Kollo. Jag ville visa att tanke och handling även kan vara ett hos mannen så jag började genast att möblera om när vi kom hem. Ulla hade planerat att sova mitt på dagen. Det blev möblerat och Ulla var extra sömnig på kvällen men resultate vart bra.

Vi grillade middag och jag gjorde en sallad som vart riktigt god.
På grillen blev det fläskfilé, små köttbullar, Chorizo.

Sallad.
En illröd paprika i små bitar.
En bit gurka, gärna hemodlad, tärna.
En liten burk majs.
Några salladsblad, skivat i småbitar.
Lagom många skalade räkor.
Liten bit stark ost i små tärningar.
Ingen dressing, ingen vinäger, inget extra.
Blanda salladen så allt mixas ihop.

Servera med en god potatissallad och bitar av grillad kyckling.

Team Fakta