Ultrapass 60Km 2013

Foto0451
Ulla , Annica och jag startade från Rinkeby vid 11-tiden och fick springa i härligt sommarväder med +24 grader och sol.
Stegen gick mot Brakarby och vi rundade IKEA på baksidan. Där upptäckte vi att det finns flera restauranger.

Från Barkarby följde vi vägen genom Järvafältet och tittade på kor och kalvar som tuggade gräs. Vi kom fram till Akalla och sprang längs kanten där de testar olika sorters diodbelysningar. Svängde in till Sollentuna och Statoilmacken vid den nedlagda Sollentunamässan. Här blev vårat första matstopp efter cirka 15 Km.

[section]
Vi sprang Malmvägen och bron över tågrälsen in på skolgården och under vägen via en smal gångtunnel och ned till Sollentunavallens blå löparbanor där vi inte kunde motstå att springa några steg innan vi kom ned till Edsviken och såg Edsbergs slott.

Ulla Annica

Rundade Edsviken förbi slottet vidare mot kvarnen och kvarnbacken där Annica sprang uppför hela och vi gick. Vid Fasanvägen pratade vi med en kille som var ute och klippte häcken. Han tränade skidor. Strax efter avvek vi från asfalten och sprang närmare Edsviken på stigarna där. Vi följde kanten hela vägen till brofästet och bron över till Solna.

Foto0460

Nu var vi hungriga igen och mätaren visade på +24 och ca 30 Km. Det blev wienerbröd och mjölk vid fontänen i Bergshamra innan vi sprang ned till tunneln och längs stora vägen över Ålkistan. När vi kom fram till Naturhustoriska muséet tog vi vänster och sprang vägen som leder ända till Vårrusetbanan och sedan mot 4H gården.

Foto0459

Det är varmt och vi har alla vattenryggsäckar som börjar bli toma. På caféet vid 4H gården finns en vattenkran där det går att fylla på vattnet. Vi fortsätter Stora skuggans väg och Södra fiskartorpsvägen där Studenternas intervallsträcka börjar vid bron. (Monzabanan är 1 Km).

Foto0462

Vi ser gasklockorna på vänster sida, springer förbi Kungliga tennishallen och passerar Östermalms IP innan vi svänger in och förbi Stadion och vidare ut på Valhallavägen. Uppförsbacke hela vägen. Vid Stadions T-banestation har Ulla fått nog. Då är mätaren på 34 Km. Ulla åker mot Brommaplan och ska haka på när vi passerar Kollo.

Annica och jag fortsätter Valhallavägen. Nu när inte Ulla håller farten ökar vi omedvetet till Annicas marathontempo, inte bra i längden. Vi måste nu hålla koll på hastighetsmätarna om det ska fungera att springa. I slutet av Valhallavägen svänger vi ned till Strandvägen och följer vattnet ut på Skeppsholmen.

Bron över till Skeppsholmen är helt igenkorkad med flanörer som strosar sakta till och från festområdet på Skeppsholmen. Ett stort område har byggts upp med underhållning, matlagning och hög musik. Vi ska se Skeppsholmen och springer på bilvägen över bron. Det går inte att följa högerkanten direkt utan vi springer vidare på huvudvägen och kommer ned till vattnet lite längre fram.

Foto0463

Från Skeppsholmen kommer man via en bro till Kastellholmen. Här är det färre människor och det går att springa runt den lilla ön tillbaka till Skeppsholmen längs kanten. Här lägger Djurgårdsvärjorna till och det finns flera restaurangbåtar. Det går att handla vedugnsgräddade bullar och saft. Här hör man även de dödsförskräckta primalskriken från Gröna lunds attraktioner som ligger på andra sidan vattnet vid sidan av Vasaskeppet.

Att ta sig bort från Skeppsbron visade sig vara mycket påfrestande i den frögflytande semestermassan. Vi kom loss från människorna och joggade förbi slotte upp till Slussens McDonalds. Här inne var det ännu varmare och tusen ungar som skrek. Men det var ca 45 Km och dags för matstopp. Hamburgare och mjölk. Det är svårt att äta hamburgerbrödet när man har vätskebrist. Mjölken är perfekt för att lugna magen.

Nu var det stelt i benen när vi tar oss genom Slussenlabyrinten ned till Södermälarstrand, men bara en bit för här finns en trappa och en bro över till Riddarholmen. Vi rundar Riddarholmen och tittar på skeppet Mälardrottningen och det gamla försvarstornet Birger Jarls torn.

Riddarholmen

Vi lämnar Riddarholmen och via en bro kommer över till Statshuset och Norrmälarstrand. Här är det mycket folk men det går att jogga. Jag känner av mina ben. Vi stannar på OKQ8 och fyller på vatten från deras tapp. Här missar jag att starta GPSen igen och upptäcker det efter Tranebergsbron. Annica har koll och vi springer hela rakan mot Brommaplan vidare Spångavägen där Ulla väntar och hänger med.

Foto0464

Vi lämnar Spångavägen och in till kyrkan där det är dags att fylla på vatten igen i deras kran innan vi fortsätter mot Spånga station och tar en extra omväg till Stationsbyggnaden för att dryga ut passet ett par hundra meter. Vid Rinkeby IP springer Annica och jag in för att ta några meter på IP och dess röda tartan. Då har vi sprungit på två IP på samma pass.

Uppe i Rinkeby tar vi vägen runt stora fotbollsplanen för att åter igen dryga ut passet innan vi kommer upp där vi startade och kan stanna klockorna på 60040 meter och 8:11:59 sprungen tid, 9:06:23 förfluten tid. Vi sammanstrålar med Sabina och Ove. Alla fem går till Rinkeby pizzeria för en sen middag.

[sectionend]

Banan vi sprang idag
[google-map-v3 width=”640″ height=”640″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” kml=”https://teamfakta.se/wp-content/uploads/2013/06/Track_2013-06-29_202320.gpx” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Team Fakta