Till Balaton

Idag åkte vi sju löpare från Arlanda direkt till Budapest i Ungern med flygbolaget Norwegian. Flygtiden var 2 tim 10 minuter.
Därefter blev det taxibilar till tågstationen, det går ett tåg varje timma och resan till Balatonsjön tog två timmar. Jag tycker att tiden känns mindre påfrestande när man reser med tåg. Väl framme åkte vi taxibilar till hotell Magistern. Det hotellet är officiellt tävlingshotell.

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida

[section]

Det har varit snöoväder förra veckan

Klockan närmade sig 18 och vi snabbade oss att hämta ut nummerlapparna. Det är en deposition på 6000 florinter för chippet. Cash is king. Tänk på att växla florinter redan på Arlanda. Att få tag i en ATM här är svårligen svårt och ingen verkar ta emot kort. Chippet är en sådan där sak man har på fingret och doppar i en kopp, precis som på orienteringstävlingar.

20130320-161334

Vi har ätit buffé, det ingår middag och frukost, på loppet får man mat. Busstransfer före/efter loppet ingår. Det är ett mycket prisvärt lopp. Vi fick även en robust vindjacka. Imorgon är det frukost från sju. Loppet startar här utanför kl 11. Enligt prognosenn ska det bli 10 grader varmt. Jag var ute och joggade drygt 2 Km nu på kvällen och 10 grader här känns varmt. Kanske för att vi svenskar har vinterhuden på oss.

Balatonsjön är stilla

Jag kommer antaglien att klä mig för varmt imorgon och få lasta av kläder till ryggsäcken. Mitt mål för i år är att ta mig runt och utnyttja den tid jag har tillgänglig. Jag vill kunna använda den jacka vi fick idag och den vi fick förra året. Det står inga årtal på dem men det står Balaton Ultra Marathon. Vill inte bära en sådan jacka om jag inte sprungit hela loppet. Förra året gjorde jag 144 Km av 195 Km, dvs jag kom inte i mål.

20130331-174334
[sectionend]

Länkar: Faktasida, Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4, Hemresa, Loppets hemsida