2012 Året som gått – Peter

Peter skriver om 2012, löparåret som gått. Höjdpunkter och statistik. Det är den 1 januari 2013 och hög tid att summera träningsåret 2012. Jag har alla träningspass i en egen databas och därför är det enkelt att summera ihop året. Exakt hur bedrövligt det är går att se i Löpstatistik. Bara Juli, Augusti, September får godkänt mängdmässigt.
Här är statistik för året som gått

Ann-Marie, Peter i Sjöberg2012 har inte varit som andra år. Både Ulla och jag och släkten har haft det stökigt. Mycket av min löparenergi har gått åt till jobbet. Stressnivån har varit hög hela året och är fortsatt hög. Jag har gått upp i vikt: Mer godis, mindre med träning, mer stress på jobbet. Vi har dessutom byggt om alla rummen hemma, kul men energikrävande. Men det finns också mycket som är positivt med 2012. Det har varit kul att springa tävlingar under 2012.

Peter i Våxnäshallen

  • Jag låg illa till i slutet av Karlstad 6h, men kom igen och gjorde mitt näst bästa 6h med 58353 meter.
  • Kunde äntligen vara med på Råsta runt 5h, det är en underbar tävling. Hoppas den blir 2013 igen.
  • Balatonsjön runt blev en härlig resa med mycket skratt och mycket löpning. Jag fick ihop 144 Km av 195 Km på detta fyradagarslopp. Häftigt.
  • Skopje marathon bjöd på strålande sol och mycket värme. Det visade sig att jag hade en bra dag. Vilket häftigt lopp.

Peter Valhallavägen

  • Jubileumsmarathon var storslagen. Precis så häftig som jag hoppades att den skulle bli när jag för många år sedan jobbade med att hitta banan.
  • Karlstad 6h utomhus, här tänkte jag sätta pers, brände tidigt allt bra krut och fick istället en topenupplevelse när jag sprang med Ulla och matchade henne. Beräknade tider och motiverade henne.
  • Sörmlands Ultra marathon bjöd på perfekt löparväder, backar, terräng och en del lera. Fick sällskap på passet.

Långpass och gemensamma träningar. För mig är ett långpass 2,5 timmar eller mer. Jag har gjort 18 sådana pass, det blev totalt 819 Km på 106 timmar. Utav de 18 var det 11 som var längre än marathon.
Det längsta jag sprungit i år är 65 Km. Det var i augusti som järngänget skulle springa Mälaren runt dag 1. Jag sprang in till Riddarholmen, sprang med dem till Kallhäll, och sprang sedan hem till Brommaplan. Det var helhäftigt.

After work 2012Det var kul att vara med på After Work 15 Km. Två andra höjdpunkter var att springa med Annica och Ulla, först mellan Järna-Hornstull och sedan två veckor senare springa Årets sista långpass på sommaren. Det har också varit kul att springa Årets sista långpass och SUM med Pernilla Otto.

Utrustning

  • I år har jag haft mycket nytta av babyjoggern. Det har blivit många pass med fullpackad vagn. Datorväska, matlåda, ombyteskläder, och hem med smutstvätt. Babyjoggern har gjort att en del pass visserligen blivit tyngre men ändå blivit av, för att andra pass ska bli lättare.
  • Nytt tidtagarur. Min Timex Ironman har tjänat sedan 1996 och börjar bli sliten. Det visade sig vara omöjligt att hitta en Timex i Stockholm. Jag har skaffat en Casio så länge.

Första dagen avklarad - Mälaren runtFör 2013 hoppas jag att både Ulla och jag får lägre stressnivå från våra jobb. Det behövs fasta rutiner och en enkelhet i tillvaron. Jag drömmer om att springa ultrapass, komma till Karlstad vältränad om fyra veckor, och klara hela Balaton 195 Km i år. Och jag ser väldigt mycket fram emot Stockholm Ultra 100 Km i höst.

Team Fakta