Söndag

Söndagsmorgon. Klockan är åtta och marsvinen talar om att de vill ha mat. Jag är pigg trots att jag satt uppe till kl två och tittade på den enastående bra filmen The Kings speech. Så vad kan man göra en söndagsmorgon om man inte tränar, jo Ulla och jag gjorde rent de fyra pumparna till akvarierna. Det är en ofräsch uppgift som är snabbare avklarad om man är två. Och sedan blev det frukost.

Jag har inte programmerat idag. Det blev en film till, Black Swan med Natalie Portman. Jag vet inte vad det var för film men den var sevärd och kommer att ta ett tag att begripa fullt ut. Ulla hämtade Ingalill och hunden Buster. Buster är oerhört intresserad av marsvinen. Idag kunde ha sitta och titta och småprata lite och fick bara spel när marsvinen rörde sig. Förra gången fick han spel så han höll på att svimma av spänning, då fick vi avbryta mötet. Målet är att Buster och marsvinen ska ignorera varandra.

Vi har även varit på Zoo i Bromma och köpt 30 nya fiskar till ena sötvattenakvariet. Fiskar kan bli jättegamla men oftast är de kortlivade och beståndet föryngrar inte sig själv i samma takt som det minskar. På Zoo fick vi även tips om gröt till marsvinen och vi träffade en veterinär som flyttat in i butiken. Marsvinet Eva vrider onormalt mycket på huvudet när hon sitter still. Vi ska låta henne besöka veterinären så snart som möjligt.

Team Fakta