Till Mariestad (Fredag)

Vi åkte till Kristina och sedan åkte vi till Örebro för lunch i Svampen, vattentornet som har en buffé. Mycket gott. Vi fortsatte till Mariestad. Väl där tog vi in på Stadshotellet och gick ut på stan. Vi hittade campingen och lyssnade på ett gäng dragspelare som jammade. Vi fortsatte till småbåtshamnen och hoppade i för att bada. Eller Kristina hoppade i, jag sänkte mig sakta ned i det iskalla vattnet, Ulla tittade på. När man väl kommit i så var det ganska skönt ändå. Det var bara en pinne man skulle dra sig upp med på bryggan.

Vi gick till sjöbodarna och en restaurang bakom för lite fika. Sedan till kyrkan. De hade öppet och vi gick in. Där var det tyst. Jag vet inte hur många år sedan jag upplevde tyst. Helt tyst. Det var en underbar känsla. Skulle ha velat sitta där en stund och bara lyssna på tystheten. Mer folk kom och vi gick vidare. Vi besökte bokaffären och jag köpte boken ”Omgiven av idioter”. Den boken berättar hur andra människor fungerar. Jag ser boken som en del i min roll på jobbet.

Efter en god middag på en restaurang i närheten behövde vi fylla på förnödenheter och gick till en matvaruaffär. Där hittade jag ytterligare en bok ”Hjärnstark”. Hur motion påvärkar din hjärna så du blir smartare.

Team Fakta