Skövde 6h

Dagen för loppet. Vi började med frukost på Stadshotellet i Mariestad och tittade på marknaden utanför. Jag tänje benen medan Ulla och Kristina fyndade.

Vi åkte från Mariestad till Skövde för ultrafestivalen. Vi träffade många bekanta. En del var ute på banan och sprang 48/24 timmars, andra skulle vara med i 6 timmars.
Ulla och jag var ute förra veckan och gick en långpromenad. Det var varmt och ansträngande. Ulla började blöda näsblod av ansträngningen. Idag var det också varmt och Ulla avstod dagens lopp.
Kristina har skadat knät och väntar på magnetröntgen så även hon avstår dagens lopp. Jag har haft en nedåtgående trend de tre senaste åren. Skador har tagit bort träningsglädjen. Men nu är jag i prima skick. Ryggen jag fick behandling för förra veckan är helt OK nu. Det ska bli kul att springa idag.

Började loppet med Stig Åström men han är alldeles för snabb för mig. Jag fick ta det lugnare och lunkade på. Började bli hungrig och åt lasagne. Hade med en svamp och såg till att jag var blöt hela tiden. Jag höll mig på andra banan så de snabba som skulle göra ett resultat slapp runda mig. Det gjorde aldrig ont i vristen, det är jag mycket nöjd över. Blev aldrig le eller utmattad. Det var bitvis varmt men kul. De två sista varven ökade jag tempot. Det blev nästan 47,0 Km på 6 timmar.

Jag hade fått 1,5 liter mjölk av Ulla och hade god nytta av det under loppet. Magen höll sig go och glad trots att jag vid ett tillfälle drack 7 deciliter rakt av.
Kristina och Ulla försvann ett tag och kom tillbaka med shoppingpåsar. De hade fyndat kläder.

På vägen hem stannade vi på Coop och köpte bland annat en Mariestad öl. Vi åt på samma restaurang som igår. Mariestadölen avsmakades sedan på hotellet efter middagen.
Öl är ingen smak jag uppskattar. Mariestad är mycket mild men man känner fortfarande smaken av öl.

Team Fakta