Kanin och moppe

Jobbade hemma idag för att ta emot en leverans. Fick hem ett relält paket. Det var en lastpall med wellpapp. I kartongen fanns en metallställning. I metallställningen fanns mopeden.
Vi släpade in paketet på 98 Kg in i farstun på huset och sedan packade vi upp allt för att kunna få in det i lägenheten.
Vi hade monterat framhjulet så pass att dem kunde hjälpligt rulla. Jag tog i för mycket och fick en känning i hälsenan.
Allt detta tog en timma.

Jag jobbade hemma idag för att kunna ta emot mopeden. Det går alltid så bra att jobba hemma, får mycket gjort eftersom jag vet att jag inte blir avbruten.
På eftermiddagen efter jobbet gav jag efter. Ulla ville testa med en till kanin och hade sett en nyfiken liten tjej på Zoo i Bromma. Vi åkte dit.
Där satt hon, Tina, och musade hö. En liten vädurstjej som är mycket nyfiken och orädd.

Nu får Tina sitta i sin egen bur i två veckor så hon lär sig att bli rumsren, lär känna våra röster och oss, bekantar sig med våra två andra kaniner genom burgallret. Hon ska sakta lära sig äta pellets och senare lära sig om grönsaker och annat gott. Men allt sker gradvis.
Vi har en kastrerad hanne och en kastrerad hona. Abby Marie är drottningen och hon vet det. Det lär behövas tid och en sakta introduktion med övervakning om några veckor.

Lite gruff får man räkna med. Det är om gruffet inte slutar eller om det blir för våldsamt som vi har ett par reservplaner.
Våra marsvin har uppgörelser ganska ofta men det är sällan det blir blodvite, och då bara småsaker.

Moppen kanske jag kan testköra i helgen. Det är mängder med detaljer att montera först.
Jag funderade på en elmoppe men de väger 70 Kg + batteri 40 Kg. De laddar på 6-8 timmar. Kan åka 6 mil. Jag har ingen laddning i garaget och de är för stora för hissen. Dessutom kostar de 50-100% mer än en vanlig bensindriven moppe. Den här moppen väger 70 Kg. Kan åka 25 mil på en tank. Tankas upp på ett par minuter.

Team Fakta