Vaxholm

Det blev sent igår. Ulla sov i bra tid men jag fastnade framför TVn sittandes i Ullas mysiga äggfotölj, smågungandes och tittade på film. Plötsligt var klockan 01.30, då hade jag varit vaken i 21 timmar.
Vaknade ändå kl 8.30 och då hade Ulla redan börjat knappa in sina träningspass. Jag visade igår hur hon kan göra det och hon jobbar nu frenetiskt med detta. Vi såg att passen från 1987-2008 redan är inskrivna i en Accessdatabas som vi skapat för 9 år sedan.

Min uppgift är att få ut det redan existerade löpardatat från Access till MySQL istället. Microsoft Access är som ett fängelse för datat. Man ska undvika sådana här fällor och aldrig använda proprietära programvaror och filformat. MS Access gjorde förstås ingen ansträngning att hjälpa mig, istället hittade jag ett separat konverteringsprogram.

Vackert väder idag. Vi tog alla våra elektriska prylar och styrde bilen mot Norrtälje. När skyltarna mot Vaxholm dök upp så blev vi nyfikna och styrde dit istället. Vi samlade Pokemon och vandrade runt en timma. Ulla hittade en funktionskjol. Vi åt lunch med enorm räkmacka och halomiburgare. Det var väldigt gott. Vi åkte inte över till Vaxholms fästning, den karamellen har vi kvar till nästa besök.

Nu på eftermiddagen har jag skrivit en artikel på min andra hemsida. Ulla har fortsatt med inskrivningen av pass. Jag har löst lite problem med min Windowsinstallation. Har dragit på det eftersom det är både tråkigt och inte nödvändigt att ha en fungerande Windows. När Windowsproblemen var lösta konverterade jag de sista databaserna. Nu finns ingenting kvar som kräver Windows, eller så här: Jag har ingen data eller tjänst över huvud taget som kräver ett visst operativsystem eller program för att fungera. Det är sann informationsfrihet.

Vi ska strax göra fotövningarna igen. Ulla låter mig inte glömma det. Det är därför det är så bra med en träningskompis.

Team Fakta