Stockholm marathon 2017

Nu har vi sprungit Stockholm marathon 2017. Ulla och jag sprang tillsammans på tiden 5.59.17 tim.
Nytt för i år var att alla veteraner samlats direct efter eliten. Det var väldigt kul att träffa alla bekanta i startfållan. Toppen.

Banan var lite annorlunda i år. Ingen söder mälarstrand. Istället fick vi springa parallellt på Hornsgatan. Man förstår varför det kallas Söders höjder. Konstant uppför. Brant nedför och sedan Västerbron.

På andra varvet serverade Mc Donalds på Horsgatan små cheeseburgare till löparna. Det var underbart att få varm mat. Tack Mc Donalds på Hornsgatan.
Vid 8 Km kvar kom vi ifatt Elke och vi sprang tillsammans ända över mållinjen. Så har vi gjort de senaste tre åren utan att planera det i förväg.

Elke gjorde sin 26e Stockholm marathon och har nu samlat ihop 73 maror om jag minns rätt. Ulla gjorde också sin 26e Stockholm. Kristina Sörensen sprang fängelsemaran för 13 dagar sedan och idag gick det än snabbare, 4.29 tim. Vad duktiga vi är allihopa.

Vädret var +14 grader och moln. Perfekt löparväder. Vi blev varvade i backen ned mot Sveavägen. Vi var tydligen med på TV4 på Västerbron första varvet. Jag gissar 8 Km med 8 min/Km, dvs 64 min in i loppet. Jag ska kolla det.

Vi träffade många bekanta idag. Det var mycket kul att se allihopa.

Nu sover Ulla. Hon hade svårt med illamåendet de sista 5 Km. Vi tog taxi hem så hon skulle kunna vila snabbt. Men jag tror att lite fiskbullar och Badrock på TV lockar till att vakna.

Det var två veckor sedan förra maran och det är 4 veckor till nästa. (Åbo). Det här var Ullas 98e marathon (exkl Ultror).

Målkameran, vi kommer när klockan står på 5.59.00

Resultat för Elke, Ulla, Kristina, Peter.