Vinterbestyr.

Nu är det snart tid att byta till vinterhjul på bilen. Så jag kollade att allt som behövs finns tillgängligt, efter kolloflytten kan det vara lite si och så med det. Då upptäckte jag att det fattas en mutter till vinterdäcken. Något jag inte förstår är varför det ska vara olika muttrar till sommar respektive vinterdäck. Helt klart ett onödigt krångel, i alla fall om dom på Toyota frågar mig. (Vilket dom inte kommer att göra) Nåja, nu var vi en mutter kort och det tänkte jag råda bot på i dag. Så efter jobbet åkte jag dit och sa som det var, jag ville köpa en ny mutter. Jag var beredd på att det antingen skulle vara en beställningsvara som skulle ta en vecka att få fram, alternativt att den skulle kosta skjortan. Så snopen jag blev! Tjejen tog den mutter jag hade med mig för att visa vad jag ville ha, försvann och kom tillbaka efter två minuter. Det blir 21 kronor, tack. Så nu är det bara att skifta däck och invänta första hakan.

Jag har cyklat i dag, tänkte trampa av mig lite slagg i benen efter helgen bravader. Det är ca 8 veckor till nästa lopp så jag hoppas kunna träna lika bra som jag har gjort den senaste tiden. Men då är det en ultra och jag räknar med att gå mycket. Jag klarar inte av att springa i tolv timmar, så det är lika bra att ta det lugnt redan från början. Dessutom vill jag inte knäcka mig så mycket att det tar för lång tid att återhämta mig, med ett träningsuppehåll som följd. Nu när jag blir ”tillsvidareanställd” på MatHem får jag gymkort billigare. Det tänker jag utnyttja nu under vintern och Kristina och jag har planerat att köra söndagsträningen inomhus när snön jäklas med oss löpare.

Team Fakta