Texas Longhorn i Bromma

DSC_0799Texas Longhorn är ett franchise med restauranger i hela Sverige med en hög koncentration av restauranger i Stockholm. Konceptet är att servera kött av högsta kvalité med hög marmorering, färska råvaror och inga onödiga tillsatser.

Jag har länge följt uppbyggnaden av den nya restaurangen på Drottningholmsvägen 302 i Bromma och tänkt att när de öppnar så ska jag ta med Ulla hit och så ska vi äta middag. Idag var det äntligen semester och dags för ett besök.

Det är en mysig restaurang. Personalen är trevlig och snabb. Det är rent och fint.

Jag trodde att jag tidigare besökt Texas Longhorn, två olika restauranger och ätit både hamburgare och vegoburgare med god aptit men nu börjar jag tveka på att det verkligen var Texas Longhorn jag besökte, för i menyn var det ingen fokus på olika hamburgare utan fokus ligger på entrecote med tillbehör.

Entrecote är lite svårt. Den ska vara marmorerad så den blir mör och smälter i munnen. Blir det för mycket marmorering blir det istället fettknaster i munnen, det är vidrigt. Vi beställde båda en “LADIES” • 245kr Ribeye steak(entrecote) 200gr, Ulla med pommes och jag med bakad potatis. Vi fick in varsin iskall sejdel med cola och en god sallad. En bra start på kvällen.

DSC_0798Sedan serverades en tallrik med besvikelse. Ullas kött hade alldeles för mycket marmorering och min köttbit hade en stor blobba med knasterfett i mitten. Köttet hade en svart beläggning som droppade, biten hade badat i grillolja. Ullas pommes var bra, min bakade potatis var vattenfylld och serverades med smör. Låg kvalité, fattigt och smaklöst.

-”Smakar det bra?”
-”Nej, det är en beläggning på köttet och det är en stor klump fett i mitten”
-”Aha du tycker inte om grilloljan, vad tråkigt”
Så var det med det.

”Our motto is simple
A guest of texas longhorn
never leaves dissatisfied,
broke or hungry.”

Det stämmer bra.
dissatisfied = otillfredsställd, jodå min nyfikenhet är rejält tillfredsställd.
broke = pank, 610 kr, nej så lite pengar tjänar jag inte att det gör mig pank.
hungry = hungrig, nej det är jag faktiskt inte, jag tappade effektivt aptiten.

Jag tycker det är konstigt att man vågar servera något sådant när varje kund är en recensent med ett brett kontaktnät. Vad skulle få mig att testa Texas Longhorn igen? Om någon jag litar på har fått en positiv kulinarisk upplevelse på en specifik Texas Longhorn-restaurang, då kanske…

Här hittar du Texas Longhorn på Facebook.

Team Fakta