Minimalt team

Den här veckan är jag scrum master. Det betyder att jag är en barriären mellan teamet och den person som vill att teamet ska göra ett jobb. Det är min skyldighet att först säga nej och sedan titta på om det är rimligt att säga ja till något.

Teamet denna vecka består av mig som är backendutvecklare, sedan har vi en testare som är erfaren men ny i teamet, och sist har vi en ny frontendare som är uppe på 25% än så länge. Han jobbar på sitt introduktionsprogram. Till det har vi en stor backlog med uppgifter som ska vara klara de närmsta 4 veckorna.

Igår var det ett försök från en projektledare att ta över teamet för att kunna få igenom sina saker för han har inget team alls. Jag säger nej förstås och ska imorgon kolla högre upp om det är rimligt att göra så här och sedan vad som är rimligt att ta in i jobbväg.

I övrigt har det varit full fart hela måndagen. Hann med en release, fixade två planerade ärenden och två akutärenden. Assisterade teamet med att tyda acceptanskriterier och assisterade kunderna med lösningar på problem. Allt upphackat i 15 minutersintervaller.

Team Fakta