Lite dagen efter

Det blev sent igår när vi tittade på Melodifestivalen. Jag kan bara hoppas att alla röstade på de låtar de gillar, och inte på sina grannar.
Italiens låt lät bra i mina öron. Jag kom in sent i programmet och ska lyssna på Rysslands låt idag.

Jag gick inte upp förrän kl 8 och fortsatte programmera på mitt projekt. Nu är all cachening på plats. Jag får väl antagligen trimma den lite framöver.
Ulla har tvättat och rensat rabatter. Jag har inte hjälp till, sprang istället ett kombinationspass.

Vi har en runda som vi kallar för Banjobyrundan. Namnet kommer av att det hände ofta att folk kikade fram bakom gardinen och spanade vilka som gick förbi.
Banjobyrundan går bland annat längs Bromma flygfält där det är långa rakor. Lite längre fram finns en perfekt kortbacke och ytterligare en bit finns en perfekt långbacke.
När man springer kombinationen av intervaller, kortbacke och långbacke så kallar vi det för ett Kryckanpass. Namnet kommer från min kompis Kristian (Kryckan) som önskade sig ett jobbigt pass vi kunde springa tillsammans. Då skapade jag Kryckanpasset.
Dagens upplägg är att springa fyra varv och göra två set/upprepningar på varje station.

Första varvet hade jag energi men det var också det jobbigaste varvet. 5,5 Km 37.29 min. Inkluderat lite tänjning innan intervallseten.
Andra varvet var lättare, jag vet nu vilken nivå jag klarar och kunde utföra allt effektivare även om jag var lite trött. 5,5 Km 34.13 min.
Tredje varvet gick det jättelätt att springa till intervallerna, de två intervallsetten gick lätt. Kul att två till intervallöpare dök upp. Men sedan på kortbacken började det gå segt.
Jag utförde både kortbacken och långbacken med kvalité och hastighet men inser nu att ett fjärde varv inte skulle bli någon kvalité. 5,5 Km 36.48 min.

Totalt 16,5 Km 1.48.30 tim. Det blev tre varv denna gången. Kul att jag inte klarade målet med fyra varv redan på första försöket, då finns det målet kvar till nästa gång.

Team Fakta