Magentostudier

Igår kväll satt jag uppe och studerade Magento. Vi är några som träffas och diskuterar Magento i detalj för att förbereda oss för certifiering.
I morse kändes det ganska dumt att springa. Jag var väldigt trött. Har försökt vara snäll och fokuserad idag men det har varit en ansträngning. Ska bli skönt att få sova snart.

För Ulla var det ovisst hela dagen om hon skulle jobba över eller ej och de hade stressat som arga igelkottar hela dagen.
Träningsmotivationen kom av sig. Vi hade istället en lång hemmakväll (3 timmar) med matlagning och TV. Så mysigt så. Vi gjorde Aroniakola också.

Jag har börjat läsa boken ”Design patterns”. Den handlar om vinnande designmönster som ger minsta möjliga problem när man skapar objektorienterade program.
Designmönster finns över allt. De allra flesta dörrar för människor har inte gångjärnen på ovansidan av dörren medan kattluckor har det. Satsar man på en ny design av kattlucka är risken stor att man även måste lära katten att stänga dörren efter sig eller investera i en motoriserad dörrstängare. När det handlar om abstrakt mjukvaruutveckling kan en dörr med gångjärnen i tröskeln låta helt logiskt tills man börjat spendera lite väl mycket tid på följdproblemen.

Team Fakta