Ett nyckelpass?

Teknik kan vara på både gott och ont. I går hittade vi en bilnyckel i garaget, så vi hängde upp det på en krok i hopp om att den som tappat den skulle hitta den. Det var en nyckel av den nya sorten som egentligen inte är en nyckel utan en grej att sätta i ett hål. I dag satt den kvar och jag insåg att den skulle bli kvar där om jag inte gjorde något åt saken.

Fördelen i det här fallet är ju att nyckeln kan avslöja vilken bil den tillhör. Tryck på låsuppknappen och lysena blinkar. Så jag gick runt i garagen och tryckte på knappen tills det var en bil som började blinka. Med hjälp av registreringsnumret kollade Peter upp vem som var ägare och telefonnumret till ägaren. Jag ringde och en mycket förvånad dam svarade att jo, dom hade tappat nyckel och trotts mycket letande inte hittat den. Slutet gott allting gott, dom fick tillbaka sin nyckel och vi fick en flaska vin som tack.

Både Peter och jag har haft vilodag i dag för att peppa benen inför långpasset i helgen. Nu är det dax för kaffe och semla. Inte för att vi gillar semlor utan enbart för att ladda för springet. Nej, nu ljög jag så det osade om det, fast det lät bra.

Team Fakta