Utredningar

En stor del av jobbet har blivit att utreda saker. Hur det ligger till, hur det kan uppkomma och hur man ska undvika att det händer igen.
Jag startar aldrig med några förutfattade slutsatser och försöker finna bevis för dem. Det blir aldrig bra.
Man vet aldrig var man kommer att hamna. De mer kluriga utredningarna är att slå fast att det är fel på felrapporten.

När man har en slutsats ska man fundera på om det är en bug, om det är vår bugg eller någon annans bugg, om det egentligen är en feature request och om det i så fall finns någon modul som fixar detta eller vad det kostar att utveckla.

Det är så tidskrävande att utreda saker att det är värt att fundera på om det går att skapa rutiner, rekommendationer och verktyg för att snabbare komma till slutsatser. För utredandet i sig är sannerligen inte kul. Jag vill utveckla inte utreda.

Cyklade till jobbet 10,0 Km 31.16 min och hem igen 9,7 Km 28.58 min. Det var grön våg till jobbet men på hemvägen hade varenda rödlyse siesta.
Ulla cyklade också. Det gick bra.

Ulla har pratat om lördagens lopp och ser fram emot det. Jag är mest i varv över saker på jobbet. Imorgon efter lunch ska jag fundera på loppet på lördag. Komma in i löparläge och fundera på detaljerna. Det gör det samma hur bra tränad man är om man skippar detaljerna runt om. En av detaljerna är att få in favoritmusiken i MP3 spelaren.

Ullas syster Ingalill har tråkigt om dagarna så hon vill ha att göra. Hon har vinterfixat hela vår tomt och klippt ned nedvissnade växter.
När jag kom hem var hunden Buster här och ville leka. Vi lekte med tennisbollen ute på gräsmattan tills vi blev trötta. Sedan låg Buster på rygg och ville bli kliad. Han fick en flisfilt under huvudet och låg sedan och mös. Han har svårt att komma åt under armarna så där är toppen att bli kliad.

Team Fakta