Barfota

Det är lite segt i benen från igår men jag har bestämt att det blir löpning idag. Ulla cyklade till jobbet. Jag sprang snabbt de fyra första kilometrarna men sedan blev jag trött.

I höjd med Torildsplan är det någon som springer snabba backintervaller kl 7 på morgonen. Vad är det för tuffing? Jag hakar på. Uppe i backen stannar Ellinor Björk. Vi pratar en stund.

Kan inte hålla någon större fart uppför Västerbron. Vaderna är gnälliga och jag fokuserar bara på att ta mig framåt. Det blev 9,7 Km 52.30 min. Skorna har gnagt lite under foten.

Har jobbat bra idag och kommit framåt men inte kunnat slutföra någon uppgift. Tagit direktkontakt med slutkunderna för att projektledaren är sjuk och jag vill komma framåt.

Löpningen hem blev besvärlig. Högerskon gnagde på sidan av hålfoten och det blev bara värre. Försökte korrigera strumpan, sulan, snörningen men inget hjälpte.
I Alvik tog jag ett beslut. Antingen tar jag T-banan och riskerar en förkylning, eller springer barfota och riskerar en glasbit. Det var snålheten som fick avgöra, jag betalar inte 25 kr för att avbryta ett träningspass när det finns ett alternativ. Spände fast skorna på ryggsäcken och fortsatte barfota mot Brommaplan.

Kunde hålla ett tempo strax under 6 min/km och var väldigt vaksam var jag satte fötterna. Märkte att jag visserligen sätter i hela foten men hälen bara nuddar underlaget utan kraft. Framfötterna är riktiga mjukisar, det gjorde inte ont, det tryckte bara väldigt mycket med olika sorters ruggad asfalt. När jag nådde koloniområdet tog jag på skorna igen för nu var det grusväg. Det blev 9,7 Km 1.01.29 tim. Det var sista löpningen med de skorna.

Ulla cyklade hem och drygade ut med en extra runda för att få tag i fräscht gräs till Marsvinen. När jag kom hem låg marsvinen och dåsade, de hade ätit sig mätta på gräs.

Nu är fladdermössen ute och jagar insekter. Vi har många här på kolonin men inga jätteflockar som man kan se på TV.

Team Fakta