Långpass i värmen

Plaskar vatten vid Brunnsviken
Plaskar vatten vid Brunnsviken

Det är för varmt för att bära iväg långa sträckor. Vi startade i Rinkeby och började passet med att doppa oss i poolen och duscha i uteduschen. Plaskvåta klafsade vi till Rissne och bensinmacken. Nu var vi helt torra och varma. Slaskade vatten i deras kran och var åter igen blöta. Förbi Ursvik och fram till Brunnsviken.

Vi hade Brunnsviken nära oss på höger sida och följde vattnet. Vi gick ned och svalkade oss i vattnet när det behövdes. Kläderna blev torra ganska omgående och det är när vattnet dunstar som kylan uppstår. Vi stannade vid växthuset i Botaniska och fick vatten där. Jag var tvungen att värma magen, den var så kall att det började bli ett problem.

Vi rundar Brunnsviken vid Wennergrens center, Stallmästargården och vidare in i Hagaparken. Där stannar vi vid ett kafé, dricker kall mjölk och äter chokladkaka med grädde. Vi diskuterar bland annat årets sista långpass och att det är hög tid att lägga ut en inbjudan. När vi fortsätter springa har vattnet dunstat och det känns lite kyligt på armarna.

Annika får se vägarna längs vattnet för första gången. Hon brukar springa längre ut mot vägen. Vi har snart rundat hela Brunnsviken och viker av mot Rinkeby igen. Vägen är rak och varm, ingen skugga. Vi lägger in gåpauser för att det inte ska bli för jobbigt i solen. När vi nästan är framme vill jag springa lite och drar iväg. Ulla och Annika hittar de med. Jag springer till uteduschen och kan kyla ned huvudet och fötterna med iskallt vatten.

Vänsterfoten fick en rejäl smäll under ett tidigare långpass. Då trampade jag på något stor elände i metall och har haft problem med trampdynan sedan dess. Det blir lite svullet och ömt men inga stora problem. Skönt att kyla ned det med kallt vatten.

Ove stod vid mål med rejäla vattenflaskor med kall Resorb. Det var underbart gott. Jag svepte flaskan. Ulla och Annika kom i mål och gillade också Resorben.
Passet blev 27,3 Km på 4.07.00 tim.
Vi bestämde oss för att åka till Spånga och äta en sen sushilunch. Vi har ätit sushi ganska ofta nu när Ulla vet att det inte är något konstigt.
Nu är marsvinen ute i buren igen. De gillar att trampa gräs mellan tårna.