Morgonlöpning

Vi är båda lite ledbrutna men jag har bestämt att jag ska springa och jag vill springa så springa blir det.
De vanliga skorna är blöta sedan igår så jag tar ett par äldre skor. Tänjer ut de motsträviga benen sakta sakta eftersom jag är ouppvärmd.
Det går bra från Brommaplan. Skorna är trevliga och tempot är 4.45 min/km.

Backen upp från Alvik till Tranebergsbron, där springer jag om en person som går mitt i vägen. Det är inget ovanligt med det. Väldigt många går mitt i vägen istället för på ena sidan av vägen. Det är ganska normalt om man växer upp i Australien.

Vid Tranebergsbrons Z-backe är det klottersanering så jag undviker det och tar trappan. Jag är ingen rälsbuss längre eftersom jag improviserade, passar på att springa på andra sidan av parken och rundar sedan Rålis och under Västerbron. Över Västerbron och trappan ned till Långholmen. Wow, här finns det stigar att upptäcka. Fortsätter till höger och hittar en badplats med dusch. Kan vara bra att veta om det kommer någon varm sommardag framöver. Det finns mer stigar än jag trodde. Följer en in i spenaten och kommer genom en skog och ut i en glänta där det står en lyktstolpe och sitter ett lejon. Fniss. Nä jag kom ut på en grusväg och letar mig till bron.

Vid det här laget har skorna berättat varför jag bytte ut dem. Har ett stort irriterat område i hålfoten. Överväger att springa utan skor men risken att jag får något otrevligt i foten är stor så jag fortsätter och låter skon gnaga vidare. Springer förbi Reimers holme och upp till Zinkensdamm och jobbet.
Det blev 10,9 Km 1.01.43 tim.

Och enklast är att springa hem också. Blåsan under foten är stor men det är tjockt skinn över så jag vill inte ta hål på den. Springer hem i tofflorna istället. Efter ett tag ger det med sig när jag trampat ut blåsan så trycket minskar. Det blev 9,7 Km 56.03 min.

Team Fakta