Dagen efter festen

Oj vad jag inte är bakis idag. Eller bara lite. Det blev sent igår. Var hemma innan tolv men satt uppe och spelade till kl 1 i morse.

Idag har jag en InfoHub-dag. Jag ska jobba på mitt evighetsprojekt. Kärnan är så pass stabil nu att jag kan dra fördelar av min konstruktion. I normala fall brukar utvecklingen gå långsammare när komplexiteten ökar, men den plattform jag byggt kapslar effektivt bort komplexitet och inför vattentäta skott mellan delarna. Utvecklingstakten har istället ökat.

När man programmerar kan man medvetet eller omedvetet införa beroenden, kopplingar, tillstånd och andra saker som gör att komplexiteten ökar och utvecklingstakten minskar. Till slut hoppar man fram och tillbaka i mängder av filer för att kunna följa hur programmet fungerar.

Med mitt system finns inga beroenden, kopplingar och tillstånd. Det finns bara meddelandehantering där man efterfrågar om någon kan utföra den här tjänsten.

Team Fakta