Ett annat sätt att tänka

En duktig och framåt människa planerar och gör upp listor så glömmer man inget och får allt utfört i rätt ordning. Och när man bockar av något på listan får man en bekräftelse på att man gör rätt, saker blir gjorda. Det är lätt att göra tankemisstaget att om man inte gör listor så blir saker inte gjorda och man är inte duktig.
Vi är egentligen inte skapta att hålla listor i huvudet. Det går åt mycket energi och tankeverksamhet, huvudet kan inte riktigt gå i vila som den så väl behöver och den kan inte heller ge allt när det behövs. Lite naggande stress ligger latent som hindrar oss från att snabbt ta in och processa nytt material.

Träning är samma sak. Man ska träna duktigt för att få resultat och inte slappa och tappa det man byggt upp.
Lite för snabbt tempo på långpassen kortar ned långpassets längd och tempot sätter sig kvar i benen, sedan kan man inte springa fullt så fort på snabbpassen.
Det är inte någon slump att första passet efter ett uppehåll går bättre än man trodde det skulle gå.

Idag har vi fått en massa saker gjorda på ett nytt sätt. Lugn morgon med en långsam frukost och mycket prat. Vi pratade med grannen och i telefonen.
Vi åkte och köpte det vi behövde men passade på att strosa och titta i affärer. Vi hade kram-paus på Coop. Vi var inte hemma till lunch så vi åt kebab ute och pratade.
Nu är det en lugn eftermiddag och det viktigaset är gjort utan stress. Ulla tittar på Netflix och jag spelar Counter Strike. Helt oviktiga saker alltså. Eller är det oviktigt? Det är vila för både kropp och huvud.

En sak med listor är att de ofta inte går att hinna med. Det kommer upp nya saker hela tiden. Någonstans får man dra ett sträck och säga till sig själv att nu är det bra för idag och resten får bli som det blir.

Imorgon är det dags att prestera igen.

Team Fakta