Upptäcka Manchester

Idag kom Barbro med ett tidigt flyg, nu är hela gruppen samlad och vi tar oss till nummerlappsutdelningen direkt utanför Manchester uniteds hemmaarena. Vi är på plats när de öppnar och räknar med massor av människor, men området är nästan tomt. Alla tält är under uppbyggnad och det är bara nummerlappstältet som är igång. Det är bara utländska löpare som behöver hämta sina lappar, resten har fått dem hemskickade.

Det regnar. Vi går int i supportershoppen för Manchester united. Här är det stort. Det finns massor av olika produkter och personal som guidar. Flera informationsdiskar och massor med kassor. Ulla och jag behöver kepsar och regnskydd, kepsarna är dyra men vi hittar varsin matchande huvudbonad med droppkant längst ned. Det är visserligen barnhattar men de passar bra och vi behöver något regnskydd. Regnponcho hade de inte.

Gruppen vandrar vidare och vi gör förbi Kellogs kontor och cricketarenan innan vi kommer till tågen som inte går idag. Det blir till att vandra in till city eller åka buss. Jag passar på att besöka cricketlagets supportershop och fick tag i ett par regnponchos. Pusselbitarna för imorgon börjar passa ihop.

Några tar bussen och några vandrar in till city. Vi är fem som viker av mot hotellet och äter på Mc Donalds för att sedan besöka tekniska muséet som ligger inom gångavstånd.

Tekniska muséet i Manchester är enormt. Det är ett stort område med fyra stora lagerhus som gjorts om till muséum. De har även en fullskalig järnväg med ett aktivt ånglok som vi åkte med. Här finns en dator från 1947 och datorhistorien finns att se här. Vi tittade mest på ångmaskinerna och fick se när de testkördes. Jag hade lätt kunnat gå här i ett par dagar.

Hela gänget samlades på eftermiddagen för att äta ute. Vi fick tag i en grekisk restaurang som hade pasta. Det var riktigt trevligt. Imorgon är det Manchester marathon.

Team Fakta