Programmering och engelska

Tio timmar sömn var perfekt. Den här helgen har varit vad som behövdes. Ullas onda rygg är inte bra men mycket bättre.
Jag vaknade med en lista idéer till mitt projekt, och skrev ned dem.

Ulla kan engelska men behöver mer träning. Idag har vi intensivtränat engelska i tre timmar. Ulla får läsa en mening, vi tragglar uttalet och sedan får hon översätta alla orden och sedan omvandla till svenska. När hon läst en halv sida går vi tillbaka och jag pekar på olika ord och hon läser dem. Det gick snabbare och snabbare. Ulla läser mycket snabbare än vad jag gör och jag hängde knappt med att kolla att hon läste rätt. Vi har börjat på en kul bok med en massa tips om hur man blir framgångsrik. Det lär komma mer om den boken senare, vi har 350 sidor kvar att jobba med. 🙂

Jag genomförde alla mina idéer och har nu en modul till mitt projekt så den kan visa text med inbäddade bilder, punktlistor, länkar, kartor med banor, musik och film. Allt med en massa finesser förstås. Det är kul att projektet har kommit in i en fas där man kan se saker, jämfört med tidigare när jag byggde motorn, då kunde jag bara se testvärden.

Ingalill och hunden Buster var här idag. Vi fick sätta galler in till marsvinen för Buster blir överentusiastisk. Han myser när han kan ligga på köksgolvet med sin flock (vi) runt sig och gnaga på en pinne.

Marsvinen har blivit större. De har alla gått upp 60-70 gram utom Chilla som gått upp 100 gram. Ett fullvuxet marsvin väger 900-1200 gram. Matilda är störst på 850 gram och hon är mycket marsvin, ändå skulle hon kunna bli 50% större.

Team Fakta