Provianterat

Idag delade vi upp oss för att göra olika uppgifter.
Jag såg till att pappa fick ordning på sin dator med skrivare. Jag hade kollat upp i förväg och vi var på låset kl 11 i Sickla när de öppnade.
Windowsmaskiner är alltid så tidskrävande att få ordning på och Windows 8 är inget undantag. Höll på i fem timmar med uppdateringar, nedladdningar, avinstallationer och installationer. Windows 8 har metrogränssnittet, det är säkert bra men jag förstår det inte och kan ännu mindre guida någon hur man använder det. Jag lyckades till slut utplåna metrogränssnittet i Windows 8 så datorn går att använda.

Ulla fixade allt som behövs till Årets sista långpass på lördag. Skumtomtar förstås, och sexton paket med buljongtärningar, en massa coca cola, pringles, saltgurka, Marianne, och plastmuggar i mängder. Vi ska komplettera imorgon med färskvaror såsom wienerbröd.

Marsvinen är modigare. Imorse gick de fram alla fyra samtidigt för att äta på en gurkbit som Ulla höll i. Nu på eftermiddagen kunde vi plocka upp två av dem och klappa dem en liten stund. Inte för länge för de är inte vana.

Chilla är den coolaste av de fyra damerna. Hon är alltid först och mest orädd, men hon var inte första dam ut ur transportburen, det var Eva.
Eva och Chilla är sju veckor gamla och jämnstora. De sitter gärna sida vid sida.
Matronan Matilda är också en unge men på hela 13 veckor och mer än dubbelt så stor som någon av de andra tre damerna. Det var strategiskt för att undvika bråk. Matilda bestämmer i flocken.

Och så har vi skrajsna lilla Blomma. Hon kommer ut ur huset ibland med en väldig fart när Matilda tycker att hon kurat där för länge.
Blomma är också sju veckor. Hon är lika stor som sina systrar men utstrålar osäkerhet och ser då mindre ut.
Blomma var svårast att namnge. I några timmmar fick hon heta Nasse från sagorna om Nalle Puh, dels för att hon ser ut som en minigris och att hon är så skrajsen.
Men vi tyckte att hon skulle få ett eget namn som inte är så förknippat med en kändis.
Blomma har svart päls och ett brett sträck från nosen upp på huvudet. Hon liknar även en skunk, och då valde vi Blomma.

Team Fakta