Städartagen

När det är fint väder vill jag inte gärna åka hem och tvätta. Det är nog något av det tråkigaste jag vet att sitta inne och vänta på att maskinen ska bli klar. Det tar en evinnerlig tid. Men det straffar sig i längden, kläder har en förmåga att ta slut.

Peter började gny att han inte hade några tröjor kvar och att strumphögen var ingen hög längre. Alltså var det bara att boka en dejt med tvättmaskinen. Vi beslöt att vi skulle vara hemma i Sollentuna hela dagen i går för att ta ett nappatag både med tvätt och med tidningshögen som har växt sig hög sedan i våras.

Peter skulle programmera, men vad jag skulle göra under tiden??? Sitta tyst för att inte störa Peter var inget som lockade. Jag beslöt mig för att skrubba toaletten. Då förstår dom som känner mig att jag har tråkigt. Sagt och gjort, det gick fortare än vad jag trott så vad göra nu? Köket behöver en omgång. Konstigt vad det blir dammigt fast man inte är hemma. Nu skiner både toan och köket, det känns bra. Det är roligare när det är dax för att flytta hem från kollo om det är snyggt hemma.

Det fanns mer tvätt kvar, så i dag åkte vi hem och tog vid där vi slutade i går. Nu var det vardagsrummets tur att få sig en omgång. Hallen var inte mycket att göra något åt. Så nu sitter jag nöjd med mig själv vickar på tårna.

Team Fakta