Tandproblem.

20130729-212029Vi sitter i lugn och ro och äter. Köttbullar och pasta, inget hårt eller segt. Ändå känns det plötsligt konstigt i munnen. Tungan hittar ett jättestort hål som inte borde vara där. Jag har bitit av en tand. Det är lika bra att göra något åt det på en gång, det är så vassa kanter att det kommer att skava sönder tungan. Vi börjar leta tider på Folktandvårdens hemsida, icke sa nicke, nästa torsdag var bästa budet. På söndag ska jag springa Stockholm Ultra och att då ha ett irritationsmoment extra är inte kul. Det tar fokus från loppet. Nu var goda råd dyra, vi satte fart in till St Eriks akutmottagning. Det var femtio minuter innan dom skulle stänga, så det gällde att snabba på.

Väl där hade jag turen på min sida, det var folktomt så jag fick komma in på en gång. En otroligt vänlig tandläkare och sköterska tog han om mig och min tand. Härligt nu är jag hel i munnen igen, det är visserligen bara en tillfällig lagning som måste fixas mer permanent senare men än då.

Team Fakta