Intervaller

Ulla visste inte hur hon skulle göra med intervallerna så jag föreslog att hon börjar med uppvärmning 800 meter och stegrar farten med ett par 30 meters ruscher i slutet.
Därefter själva passet och då börja med 400 meter i ansträngande tempo men inte näradödentempo, därefter 300 meter, 200 meter 100 meter med tillräcklig vila mellan så hon känner att det går att hålla farten uppe på alla sträckorna.
Efter ett set vilar hon lite mer för att kunna samla kraft inför nästa set och sedan tredje set.
Efter huvudpasset blev det nedjogg tre varv. Totalt 5000 meter.

Ulla var väl lite bekymrad över att inte springa enligt klocka, jag tycker att känslan ska avgöra. Då går hennes klockarmband av och vi tar det som ett tecken på att springa på känsla är bästa valet så här i början.

Jag skulle inte springa utan bara kalibrera mig nya fotpod. Både Garmin Fenix och Garmin Forerunner 305 kan läsa fotpodden samtidigt. Jag startade upp dem och gick de 800 meter man ska gå. Fick då värdet 922 på båda klockorna.

Testade att gå och springa i olika hastigheter och fick då olika värden.
Ska göra fler tester och läsa på om kalibrering av fotpod.
[table]
min/km,värde
gå,922
3.50,975
4.17,949
6.00,1040
[/table]

Efter löpningen var vi hemma och tog hand om akvarierna. Det såg bra ut i alla akvarium utom saltvattnet. Den stora anemonen hade dött och det har förorenat alla filter som täppts igen och gjort akvariet farligt för invånarna. Vi fick städa så gott det gick utan att för den skull stressa upp invånarna än mer.
Vi åt mat på lokal och tittade på princessbröllopet.

På kvällen fick jag igång den lilla Raspberry Pi-datorn med Debian Linux, webbservern lighttpd, SQLite3 och PHP 5.4. Nu kör jag mitt projekt på den med snabb svarstid.

Team Fakta