Ultralångpass

Idag står det 43 Km på schemat och samtidigt är vi intresserade av banan för Stockholm Ultra.
Ulla, Annica och jag startade från Rinkeby, till Brunnsvikens norra udde, genom Haga, runda södra sidan till Kräftriket, bakvägen genom Tekniska. Här stannar vi på 7-Eleven och äter Wienerbröd och dricker kalla drycker. Ut på Valhallavägen och fram till Sjöhistoriska muséet där starten ska gå.

Vi sprang banan medsols och noterade att det är många kilometer med besvärligt löst grus, många och långa backar både uppför och nedför och en lång bana så man kommer att få springa ensam de sista timmarna. Den här banan känns som den har fler backar än TEC. Det är bara att göra det bästa av situationen men jag rekommenderar att du testkör banan så det inte blir en överraskning på loppdagen.

Tillbaka till Sjöhistoriska muséet, nudda Valhallavägen ned mot Berwaldhallen, Standvägen och Mc Donalds vid Kungsträdgården. Mjölk räddar min mage och vi laddar med varsin hamburgaare och extra salt. Vi har gjort drygt 28 Km här. Rundar Kungsan, mot Stadshuset, Norrmälarstrand, Alvik och Mc Donalds – mer mjölk. Brommaplan och in på Spångavägen mot Spånga station och vidare mot Rinkeby.

Det blev 45,7 Km på 6.19.27 tim.

Vi var fem personer som gick till restaurangen på Rinkeby torg. Den enda som haltade var Annicas dotter som rivit av hela stortånageln på Jujutsuträningen.
Det blev pizza och kebab.

Team Fakta