Ute i god tid

Idag skulle vi på loppis. Jag brukar stanna hemma, men det gäller att passa på när något ovanligt dyker upp. Det blev riktigt kul.

Vi är ute i god tid och kommer till grannområdets koloniföreningshus. Där var det visserligen öppet men ingen loppis. Vi tittar på anslagstavlan och ser att vi är i fel koloniområde. Nåja, vi vandrar ut, genom vårat område och sedan till det andra grannområdet. Nu är vi på rätt ställe, föreningshuset är öppet men ingen aktivitet. Det var en till grupp med människor som undrade var loppisen var. Vi fick reda på att vi alla var en dag för tidiga. Då siktade vi in oss på macken i Brommaplan, handlade korv och dagens DN-kryss.

Jag har lekt med Buster på gräsmattan. Vi har båda jagat bollen och bitit i den. Buster har svart päls och blir lätt överhettad. Vi stojade och lekte i skuggan.

Jag fixade ordning en bärbar dator till Ingalill så hon kan spela kort när det inte är fullt så bra program på SVT. Det är en utmaning för Ingalill att få korten flyttade dit hon vill ha dem. Nu kan hon klicka på datorns knappar och flytta med musen. Det går riktigt bra. Hon är van vid Windows men det var inga som helst problem att använda senaste Ubuntu.

För många år sedan sändes en dokumentär av och med Lars Mullback. ”Jo, du kan”. Den fastnade i medvetandet. Filmen finns på mullback.se

Nu löser Ulla korsord som hon alltid gör på lördagar. Hon har genom åren jobbat mycket med läsningen. I skolan var läsning dötråkig när bokstäverna bara hoppade runt.  Nu läser hon snabbare än vad jag gör och slukar kassar med böcker. Hon stretar med stavningen i Wordfeud och i korsord. Det är inte lätt när man sedan barnsben fått lära sig att ”Reven springer över vegen borta i greset”.

Ullas mamma fick ett samtal från Ullas lärare.

– Ni måste lära er dotter att prata svenska.

– Ulla vad sa du till läraren?

– Äh, kärringen är bombad, hajar noll. Ja sa att jag hade fått en bagis och skulle till tjorren och tjacka snarr.

(Översättning: Jag sa att jag fått en krona och skulle till kiosken och handla godis)

Team Fakta