Vårkänslor.

P1020959Nu i dag sjöng våren utanför mitt fönster. Våren i skepnad av en talgoxe. Den är kanske inte den mest skönsjungande av våra fåglar, men vad gör det! Jag blev i alla fall glad av att höra den kvittra. Den struntade i att det är snö och slask, kan den det så kan jag.

Jag var på vårdcentralen i dag och fick hostmedicin och tabletter mot munsår så nu ska det snart vara full fart på mig med, inte bara på den bevingade vännen.

Det utbröt ett smärre krig i akvariet, eller rättare sagt en dragkamp. I ena hörnan stod eldräkan i den andra krabba. Båda fast beslutna att erövra den bit räka jag matade dom med. Det krabban har i tyngd saknar eldräkan, å andra sidan är eldräkan så mycket snabbare och rörligare. Det slutade till krabbans favör, den satte sig helt enkelt på matbiten. Nåja, eldräkan blev inte lottlös den heller, den fick en egen bit att gotta sig med. Friden lägrade sig åter.

Team Fakta