Juldagen

Vaknar alltid tidigt när jag är ledig. Datorn lockar och mitt projekt. Fick äntligen till det sista på min stora omarbetning. Fått bort onödig kod. Strukturen på vem som frågar efter vad är nu logisk. Datamängden som laddas ned är minimal. Responstiderna har minskat. En lyckad omarbetning. Det är så enormt spännande att skapa programvaror. Som att bygga med lego eller skapa med lera.

Igår tog syrran och jag ett måttband och mätte midjemåtten. Måttet över naveln och runt var 103 cm på mig. Inte så kul. Hög tid att vända trenden.

Så här i juletider passar jag på att påminna om Svenska kyrkan. Om du är född innan 1996 så är du tvångsansluten till Svenska kyrkan och beskattas med 0,65% – 0,89% av din inkomst varje år. Titta på ditt senaste skattebesked hur mycket du betalar i kyrkoskatt varje år. Läs mer på Svenska kyrkans hemsida vad pengarna går till. Skatteverkets procentsatser för just dig 2019. Klicka på länken här, klicka på ”skattetabeller”, Välj din kommun, klicka i att du är medlem i Svenska kyrkan. Välj vilket samfund (Ofta är det ett i kommunen), hämta skattetabell. För min del skulle det ha varit 0,795%. Ta din månadslön * 12 * 0,00795 så får du ut avgiften. Det belopp som jag nu slipper betala skickar jag istället till SOS Barnbyar. Här är mer information.

Dags att träna.