Måndagsträning på cykel

Benen och vänster vrist behöver vila idag. El-scootern hade varit ett perfekt transportmedel men den startar inte längre. Jag borstade av cykeln igår. Cykeln har dammat i cykelhuset i två år men igår tog jag upp den i lägenheten och gav den en upputsning, smörjning, ringtryck och korrigerade några detaljer.

Idag bar det iväg. Cykeln är i ganska bra skick. Den skulle behöva en stabilare bakhjulsslang men i övrigt går den bra. Jag är i betydligt sämre skick. Inte cyklat på två år och låtit cykelmusklerna förtvina. Dessutom skadade jag mig i knät i våras när jag otränad körde Vasaloppet på motonscykel framför TVn.

Den blev en lugn och fin cykeltur till jobbet. Musklerna brände och jag cyklade i 10-20 Km/tim. Efter arbetet cyklade jag hem. Nu var det än värre. De 15 Km hem tog drygt en timma. Nu var det visserligen köer inne i stan men största delen hade jag kunnat åka snabbare. Var genomsvettig och medtagen när jag kom hem. Har inte hämtat mig ännu.

Ulla påpekar att jag sprang maran förra helgen och gjorde 44 Km denna helg, att det på något sätt kan påverka. Får hoppas det. Just nu gav cykel inte mersmak.

Team Fakta