Dagen efter maran

Idag, dagen efter Stockholm marathon är det veteranbrunch i Stadion.
Vi kom lite sent. Kjell-Erik Ståhl var inbjuden att prata. Vi ville inte störa så vi väntade utanför ett tag men gick till slut in i alla fall och åt av buffén.

Kjell-Erik pratade om en för mig helt obekant värld av löpning där träningspass ska ha ett syfte, vara hårda och effektiva. Där strävan efter resultat är drivkraften.
Jag är i andra änden av skalan. Jag springer för att själva löpningen är avkopplande och njutbar. Ibland blir det mycket träning, ibland har jag ingen lust och då tränar jag förstås inte. Ibland springer jag fort, ibland blir det promenad – helt vad jag känner för och vad kroppen tillåter. Om det blir några resultat så är det slumpen som avgör det.

Minns Köpenhamn marathon då jag tänkte ha kamera med för fotosafari. Var lite trött efter att ha läst Fantomen halva natten, tidningar införskaffade i Malmös finaste seriebutik. Men kände ändå på morgonen att kroppen mådde bra och var sugen på löpning så jag lämnade kameran hemma och satte pers istället. Därför har jag inga bra bilder från loppet.

En tid säger inte vilken prestation man gjort. Om man joggat runt på 3 timmar eller slitit sig till ett nytt pers på 4.30 timmar.
Jag tycker att marahonlöpningen på motionärssidan är trevlig. Vi frågar varandra om vi kom runt, hur resan var, vad vi tycker om nya banan. Tider och placeringar kommer aldrig upp, såvida inte någon sätter något personligt rekord eller placerar sig i en åldersklass – alla orsaker att fira är goda orsaker.

Mats Linjegren gjorde sin 20e Stockholm och är nu veteran!! Vi pratade med Eina Roxström, hon gjorde sin 40e Stockholm. Det var många kända ansikten på brunchen. Mycket trevsamt.

Efter brunchen tittade vi på de yngsta kämparna i mini-marathon på Stadion innan vi gick bakom Stadion och vägarna till Universitetet 4,9 Km, där vi tog T-banan hem. Det var för varmt att fortsätta och jag var lite medtagen i benen.

Eftermiddagen spenderade vi med TV-serien J.A.G säsong 9. Jag brukar vilja programmera eller liknande, men det var först på kvällen som jag kunde skriva om marathonloppet som var igår.

Team Fakta