Vasaloppet 2017

I går gick Vasaloppet. Som vanligt skulle vi cykla hela den tid som det tar herrarna att köra. Men den här gången var vi på gymmet i Sundbyberg. Alla tre Kristina, Peter och jag plus ett tjugotal till. Det var tre ledare som skulle avlösa varandra. Den första tjejen var käck och trevlig, småpratade om när hon hade kört ett av dom kortare loppen som ingår i Vasaloppsveckan. Vilka vedermödor hon hade, hon berättade med glimten i ögat.

Sedan var det dags för ledarbyte och det var inte till någon fördel. Den tjejen hade nog fått allt om bakfoten och det ganska rejält. Hon körde ett 40 minuter långt vanligt spinningpass gånger två. Yrade om att pulsen skulle ligga uppe på höga gula ansträngningsnivån! Som ett vanligt spinnpass hade det nog varit ett bra pass, nu lyckades hon bara köra slut på dom som försökte köra efter hennes idéer. Tjatade hela tiden om att vi skulle lägga på mer motstånd och att vi visst orkade öka farten. Jag blev rätt rejält irriterad och gjorde inte en ansatts att köra utan satt bara och trampade som jag själv ville.

Tredje tjejen var mycket bättre, hon körde visserligen ett vanligt pass hon med, men betonade hela tiden att man skulle sätta motstånd och fart efter sin egen ork. Vi fick blåbärssoppa och energidryck och det var på hela taget ett trevlig arrangemang.

Innan start fick vi gissa vilken tid som segraren skulle få i mål. Jag gissade på 3.58 minuter, så jag missade med 42 sekunder.

Efteråt smakade det underbart med mat, jag är inte helt säker på vad det var jag åt. Men det var med jordnötssmör i såsen, det var en ny erfarenhet för mig som gav mersmak. Väl hemma blev det lite TV innan det var sovdags, så på det hela taget var det en kanon bra dag.

I dag ont i rumpan men pigga ben!