Växjö.

Nu är mitt 19de ultralopp avklarat. Växjö 12h, var ett bra lopp, en bra bana om en lite enformigt att springa runt på en knappt 500 meter lång inomhusbana. Efter ett tag hade man ju sett allt som fans att se om man säger så. Men jag ska inte klaga det gick ju hur bra som helst för oss alla tre att springa. Det var Peter´s och mitt första 12h lopp så vi hade inget att jämföra med och inget resultat att gå på. Innan start hoppades jag på att klara ca 65 km Peter sneglade på 100 km och Kristina undrade om 75 skulle vara möjligt. Det flöt på bra från början och jag höll en höger fart än vad jag hade tänkt, blev lite rädd att spränga mig. Peter gick på och höll nog ett lite för hårt tempo dom första 6 timmarna och fick böta för det. Han fick lugna ner sig och ta nya tag. Kristina lunkade på såg nöjd ut. Mitt mål att ha ca 7 timmar på maran sket sig fullständigt jag fick strax under 6 timmar. Nu började den verkliga pannbensbygget, att fortsätta i 6 timmar till. Vi var alla mycket nöjda när klockan var midnatt och vi fick stanna. Peter är nöjd med sina 91 km Kristina klarade 80 km, att hon sken som en sol var inte att undra på, jag kom75 km och sken nog ikapp med Kristina.

Tillbaka på hotellet och en varm dusch så var sängen underbart skön. Fast benen var inte nådiga, dom fortsatte att springa, ville inte ligga still. Så nu på morgonen var det en lite mosig skara som åt frukost innan det var tid att åka hem. Vi åkte först tillbaka till hallen för att heja på 24 timmarslöparna som fortfarande var igång. Sedan full fart hem. Vi stannade och åt och sträckte på benen ett par gånger, styrkte oss med kaffe. Det är kul att åka bort och det är skönt att komma hem. Så nu är det bara att vila ett par dagar och sedan börja träna för nästa eskapad.

Team Fakta