Helg

20160416-JonasGardellDen gångna veckan har varit en hel del jobb och jag har mått dåligt av förkylningen och lite stress.
Nu däremot är örat bättre, förkylningen släpper sitt grepp. Har sovit bra.
Ulla hostar men det ser lite bättre ut varje dag. Hon sover mycket, det är hennes sätt att snabbt blir frisk.

Ulla kunde inte hänga med på Cirkus idag, men det kunde min syster Therese. Vi tittade på Jonas Gardells show på Cirkus. Han hade en avskalad standup där han ensam kunde underhålla hela publiken.
Vi fick skratta och vi fick allvar, vi fick minnas och vi fick tänka. Therese och jag satt längst fram på första raden. Jonas satt precis bredvid på scenkanten. Jag var väldigt glad att Ulla vågade boka längst fram. Se till attt se showen, den är riktigt bra.

I morse gjorde jag lite programmering. Gjorde några plugins som använder min plattform InfoHub för att träna på hur en utvecklare kan använda plattformen.

När jag vaknade i morse hade jag en lösning på det gamla inloggningsproblemet.
”Du vill logga in men servern litar inte riktigt på att du är du, och du litar inte riktigt på att den som svarar verkligen är rätt server, så ingen av er vill avslöja något. Utöver detta sitter någon i mitten och analyserar all kommunikation ni har.” Men jag hittade ett sätt så både klient och server kan intyga för varandra vilka de är utan att avslöja hemligheter för varandra, samtidigt som den i mitten inte fattar någonting av trafiken.

Team Fakta