Falun nästa.

Jaha, då var det klart det vi har väntat och befarat. Jag har jobbat i ca fem månader på BTJ (Bibliotekstjänst) och redan efter några veckor började det rassla i hörnen om att vi skulle bli uppköpta. Det visade sig bli en segdragen historia, men nu är det klart att Förlagssystem AB köper BTJ. Som en följd av det är att jobben flyttas till Falun och deras stora lokaler där. Flytten beräknas komma igång i maj och sedan successivt rulla på tills allt är flyttat någon gång i augusti. Så nu får jag räkna med att bli en siffra i arbetslöshetskolumben. Ingen bra början på det här året! Först syrrans olycka och sjukhusvistelse och nu det här. Att jag har både ålder och utbildning på fel sida gör inte saken bättre. Men skam den som ger upp, det blir till att leta på, kanske kan det leda till något bättre.

Peter har gått till jobbet både i går och i dag. Det tar ca två timmar och ger benstyrka och frisk luft plus att han slipper alla nysande medresenärer på tunnelbanan.