Intervallnöjd.

Är det något som jag är allergisk emot så är det just intervaller. Det är tråkigt, jobbigt och alldeles hemskt antirolig. Men står det intervall på schemat så är det bara att bita i det sura äpplet och springa och i dag skulle TSM köra kortintervaller inne på Stadion.

Efter uppvärmningen och lite löpskolning var det dags att ställa sig i den ordning som vi skulle springa i. Min grupp som är den långsammaste skulle följaktligen stå sist. Vi skulle dessutom hålla till på dom yttersta banorna. Allt för att undvika att bli ihjälsprungna av dom snabbare grupperna. Det som förs såg ut som ett veritabelt kaos började anta formen av någonting som liknade ordning. Ledarna är enastående på att fösa sin grupp till rätt ställe, liknar faktiskt lite av vallhundar.

Vi skulle köra 40 sekunder springa och 30 sekunder vila 4 gånger, sedan vila i 60 sekunder. Det skulle vi upprepa 3 gånger. Det blir 12 intervaller, hujeda mig, jag som inte gjort detta frivilligt på säkert ett år eller så. Anders skulle sköta visselpipan så vi skulle bara behöva koncentrera oss på springet. Tänk vad 40 sek. är lång tid och vad 30 sek. går fort. Men till min förvåning var det inte så pyton som jag trodde att det skulle vara. Jag pinnade på i min fart och det gick BRA!. Att vi höll 4.50 tempo är helt otroligt, jag kan inte springa så fort, det går bara inte. Ändå gjorde jag just det!!! Efter nerjoggen och stretch var vi klara för i dag.

Peter som är lite dammig i halsen valde att ta det säkra före det osäkra och vara hemma i dag. Jobba vidare på det han gjorde i går för att ha det klart till i morgon. Skönt att maten var klar att värma, det smakade kanongott. Så nu sitter jag nöjd som en spinnande katt, jag kan springa INTERVALLER.

Team Fakta