Heldag framför datorn

Idag hade jag en heldag framför datorn. Eller ja nästan. Vika tvätt, hänga tvätt, få ut marsvinen i rastgården och göra rent marsvinens lådor inne. Men förutom det har jag latat mig framför datorn och valt ut ett Wiki system att använda på mitt evighetsprojekt InfoHub.

Mina visioner är långt före de lösningar jag tänkt ut, och de uttänkta lösningarna är inte helt nedtecknade i dokumentationen, som i sin tur ligger före programkoden. Tanken med en Wiki är att arbeta på dokumentationen och få in visioner, tekniska lösningar och ren fakta i ett system som sedan ligger till grund när programkoden ska skrivas. Då har jag åtminstone gått från ett luftslott till en papperstiger.

Ulla har gjort allt möjligt praktiskt men kopplat av också med dagens korsord och Storytel. Hon tycker jag tittar på udda filmer med moster osv men de där deckarna hon lyssnar på är inte så gulliga de heller.

Marsvinen har varit ute hela dagen och lekt. De känner ibland att de behöver göra ett krumbuktsprång eller en tjurrusning, eller bara blunda och nosa mot solen. De kan lätt bli överhettade och behöver kunna välja en skuggig plats om de vill. Nu på kvällen när de kom in hade vi möblerat om lite i lådorna. De är så trötta men de är nyfikna också och undersökte allt innan de säckade på sida i sina hus.

Team Fakta