Hornstull Järna

Första lördagen i juli och det är socialpasset Hornstull Järna. Vi samlades 8.15 i Hornstull för genomgång och joggade iväg 8.30. Jag har fått dispens att vara med eftersom det är Ullas födelsedag.

Jag räknade medan alla passerade, 114 löpare + 3 som sprang ikapp efter.

Det är tre fartgrupper 6.15, 6.45, 7.15 min/km. Den nya banan som nu är några år gammal tar oss längs vattnet och håller oss på små vägar.

Jag springer i 7.15 gruppen i början, springer fram till 6.15 gruppen, badar lite, springer med 6.45 gruppen och avancerar til 6.15 gruppen. Det är varmt och jag passar på att blöta ned mig då chans ges att komma till vatten. När avståndet ökar mellan grupperna så håller jag mig i 6.15 min/km.

Tempot 6.15 min/km var betydligt snabbare i början men sedan gjorde vi bara det tempot när vi sprang. Det är en del backar och då går vi, den Km får ta mer tid, vi försöker inte springa ikapp klockan.

Det är många stopp. Vi rastar hos Röda Kafféet. I Rönningen är vi 85 löpare som har rast i gröngräset och äter mat från affären. Vi stannar även vid en Mc Donalds och äter, I söder Tälje hamn på ett fik, det är 40 löpare som fortsätter från Söder Tälje hamn. Utöver det stannar vi vid två badplatser som har kiosk och toa.

Det är en bit till första stopp men sedan kommer de med 8 Km avstånd.

Vi joggar, går och pratar. Berättar och tipsar. Äter och dricker när det är uppför. Stannar vid depåstoppen. Navigerar och funderar var vi är. Det finns mycket att göra.

Gruppens ledare Micke Forsström andades tungt redan första milen. Han har sprungit ett hårt ultraterränglopp en vecka innan och det sitter kvar i benen. Vid Södertälje hamn var det stopp. Då fick Saara ta hand om 6.15-gruppen och navigera. På stoppet efter då det är en mil kvar var vi 17 löpare i 6.15-gruppen.

Sista milen är inte läge att bryta, det är på bra vägar men genom skogen. Alla 17 kom i mål i Järna och vi hade 1.10 tim innan tåget skulle komma. Det blev middag med pizza och mjölk på pizzerian i Järna. 17 löpare på en gång beställde pizza men de fixade det snabbt.

Team Fakta