Tunnelloppet 2014

20141122-223438Idag sprang vi tunnelloppet genom norra länken. 10 Km i de nybyggda tunnlarna.
Idag är ända gången det går att springa genom tunnlarna för den 30e november öppnar tunnlarna för biltrafik.
Ulla och jag sprang 2004 genom södra länken och det var ett lopp vi minns. Det skulle visa sig att dagens lopp också blev minnesvärt.

Vi var inne i god tid till mötesplatsen, redan 8.20 var vi på plats på Sumpans perrong och insåg att vi var en timma för tidiga. Nåja, vi vandrade varv på varv på perrongen och pratade. Det var riktigt trevligt. Jag pratade programmering och Ulla hummade. Hon är tålmodig. Vi gick ca 3 Km.

Vi mötte upp hela gänget en timma senare och åkte i gemensam trupp till T-centralen och Gärdet. Kristina Sörensen, Sabina, Jennifer, Ove, Annika, Ulla och Peter.
Utanför Länsförsäkringar bjöds på varm Saturnus Glögg i kylan. Det hade hög wow-faktor i min iskalla kropp. Det är strax över frost ute och vi har två timmar till start. Men vad gör väl det när man har alla vänner runt sig och stadig tillgång till varm glögg.

20141122-135319Alla löpare har på sig den reflexväst man ska ha på sig och de matchande vantarna. Västen är gul utom för de som är med i välgörenhetsklassen, de har orange väst.
Man har även ett chipband på skon och ett band runt armen för att se vilken startgrupp man är i.

Springtime höll i uppvärmningen innan start och sedan bar det av. Redan i tunnelmynningen var första effekten med stora eldbollar. Vi fick se laserstrålar som lös upp i tunneln och ritade meddelanden och animationer på väggarna. Vi passerade en granskog med snötäcke. En stor kör sjöng vid en av vändningarna.

I en annan vändning var det dunka-musik med en headbanger som rattade tekniken och en gigantisk TV som täckte hela tunneln. Där visades löparreklam.
På ett ställe var det en sektion med blått ljus. Alla västar och reflexer lös upp i blått, det var jättehäftigt.

SJ gjorde reklam för att ta tåget istället. Reklamen var stora skyltar i taket som svajade betänkligt och såg ut att kunna ramla ned när som helst. Fick ingen solid känsla av deras budskap.

Det var flera installationer med mycket lampor och fint att titta på.
På ett ställe lät det som en av fläktarna hade skurit rejält illa. När vi kom en bit till hördes att det var pulserande och en aning till att det var trummor.

20141122-144132Det var kul att vi vände in på andra körbanan och sprang parallellt med löparna som inte vänt ännu. Då kunde man spana efter de man känner.

Ulla och jag sprang tillsammans och gjorde som vi alltid gör, Ulla springer så bra hon kan och jag räknar tider och peppar henne. Banan var ganska tuff med trevliga nedförsbackar och tuffa uppförsbackar. Det var inte så mycket raksträcka och dessutom är målet högre beläget än starten.
Hela gänget kom i mål. Ulla och jag gjorde 1.08.18 tim.

Vi sammanstrålade efter loppet och reste gemensamt till restaurang Gyllene Måsen i Sundbyberg för en McFestmåltid.

Kylan hängde liksom kvar i benstomen, det var enormt mysigt att duscha varmt och somna en stund innan vi vittjade skåpen efter ätbart.
Vi hittade fem flaskor glögg varav en oöppnad Saturnus glögg som vi nu smakar på. Den hade bäst före 2013 men det gör inget. En annan av glöggflaskorna är från 1991.