Varm löprunda

Jag drog ned ambitionerna idag, det är varmt ute, mycket varmt. Så varmt att SMHI har utfärdat en klass 2-varning i mellansverige och upp längs bottenviken.
Varför ska man springa då? Jag påverkas inte så mycket av värmen och jag vet vad som behövs för att hålla sig kall.

Idag har jag utforskat ett område i Bromma som börjar i Brommaplansrondellen där Bergslagsvägen och Spångavägen startar norrut. De båda vägarna skärs sedan av med Bällstavägen, den som går utanför infarten till Solvalla och Bromma flygfält.

Den här trekantiga biten innehåller en hel del spännande. Vad sägs om en hel simhall med utegym och motionsslinga, en indrottsanläggning med 400-meters banor, kolonilotter, en hel 4H-gård, stigar, grönområden och en hel sjö. Allt detta och oräknerliga villor på en omkrets av 7 Km. Jag gjorde ett varv först runt området och sedan tänkte jag gå in ett steg och ta ett innervarv, men så fungerar inte verkligheten.

Det var kul att hela tiden se nytt och försöka orientera sig. Jag har besökt både sjön och IP tidigare men 4H gården var en överraskning.

Värmen var aldrig ett problem men det var en omständighet som krävde regelbundna åtgärder. Jag började med att blöta ned mig helt och hållet så jag åtminstånde började nedkyld. Hade vätskeryggsäcken och en blöt svamp innanför tröjan i nacken. När GPSen vibrerade för en Km tog jag fram svampen, blötte den och såg till att hålla skinnet fuktigt. Hade även lite vatten i kepsen och lite i magen. De här åtgärderna fungerar ganska länge om man sköter det regelbundet.

Det hade varit både skönt och prestationshöjande om jag fått tag i vatten att kyla kroppen med medan jag sprang, men inte ens 4H gården hade en vattenkran. Jag hade kunnat springa till sjön. Jag ville ha ihop minst 20 Km idag och fick trampa på varenda småväg jag hittade. Det blev 20,0 Km på 2.10 tim.

Ulla misstänkte att jag skulle ut igen på ett pass och var snabb att gräva ett hål i rabatten att begrava mina skor i men jag räddade dem i sista stund.

Team Fakta