Marsvinens bostad

Marsvinens två kvadrat på kollo
Marsvinens två kvadrat på kollo

Nu när flocken består av sex marsvin måste vi se till att de får så mycket plats det bara går.
I fredags byggde vi om i vardagsrummet på kollo och fick in en gammal kaninbur och en extralåda. Totalt fick vi ihop drygt 2 kvadratmeter plus loftlådan.
Utöver att ytan ska vara så stor som möjligt så måste marsvinen stimuleras. Vi bygger om ganska ofta så de får upptäcka och lära sig nytt.

När vi åkte hem idag från Falun till Sollentuna stannade vi till hemma och kollade att fiskarna mådde bra. En av pumparna hade gett upp men eftersom vi har redundanta saker överallt så är det inga problem. I höst ska alla sex marsvinen komma hem till sin vinterbostad. Vi måttade och mätte och har nu en begynnande plan hur vi ska få plats med två av de största burarna som de säljer på

Marsvinens fritidshus
Marsvinens fritidshus

Zoo. Det blir 3 meter * 75 cm plus etager som vi också ska bygga ut med.

Idag är marsvinen ute på tomten av sitt sommarresidens, i fritidshuset på gräsmattan. Vi har utökat uteburen med två biareor så de har nästan 3 kvadratmeter yta att ligga och sussa på. Vi flyttar buren så de göder olika ställen av gräsmattan medan de ligger och tuggar gräs.

En a v fördelarna med att möblerta om hemma är att en liten idé kan förverkligas. Ulal och jag har genom åren fått ihop en och annan medalj, plakett, diplom och andra föremål från löpningen. Jag vill gärna visa upp dem och det tänker jag göra nu i vitrinskåpet vid motionscykeln. Då kan vi sitta och trampa, titta på TVn och inspireras av tidigare äventyr. Det tror jag kan vara kul att inreda.

Team Fakta