Kramp i vaderna

Åker med Ulla till hennes jobb och springer därifrån. Musklerna känns som glas, kraftfulla men samtidigt sköra.
Jag tar det lugnt mot Solna och Haga. Får gå lite när vaderna krampar, minskar steglängden och försöker hitta en löpstil som inte gör ont.
Efter 6 Km har vaderna lugnat sig samtidigt som jag hittat en löpstil där jag inte använder vaderna. Glider fram längs kanalen till Stadshuset och tar till höger – den längre sträckan till jobbet.

Det är så lätt att åberopa förnuft varenda gång det tar emot lite. Det är förnuftigt att fega ur, att lata sig, att nöja sig. Till slut vet man inte vad förnuft är på riktigt.

Medan jag springer tänker jag på Ullas och mina engelskalektioner som vi kört nu varje dag. Jag lär mig en hel del nya ord, meningsuppbyggnader, uttal, och så är det kul samtidigt.
Är jag minsta tveksam till den exakta betydelsen så slår vi upp det på Google translate och vi lyssnar på uttalet.

Springer ikapp och förbi tre löpare. Det blir samma känsla varje gång det händer, jag vill egentligen inte springa om ifall de skulle tappa sugen på att springa, men det är fånigt, jag är ju snabbare och måste springa i min komforttakt.

Igår plockade jag ut 70 svåra ord ur den text vi läst hittills och så jobbade vi oss metodiskt genom listan. Ulla är mycket duktig men tycker att inget fastnar.
Det är svårt att skilja på gammal och ny kunskap när den fastnat i den stora väven, men jag märker att Ulla gör framsteg. Hon använder nya kunskaper.

Kommer in under Västerbron, nu får jag slå av på takten, vill inte anstränga vaderna uppför. Fortsätter genom Långholmen och längs vattnet till backen som når Zinkensdamms IP. Har förresten fått reklam i lådan för Midnattsloppet.
Det blev 13,66 Km på 1.19.25 tim.

Har jobbat idag med Google Tag manager och Google Analytics. Ju mer jag ser ju mer inser jag hur oerhört övervakade vi är ned på minsta detalj. Men vill man så finns det grejer man kan göra.

Vi har jobbat vidare med engelskan idag. Extra kul att vi snart ska till england. På en kommande lektion ska Ulla få läsa på engelska i Wikipedia.com om resmålet.

Team Fakta