Karlstad 6 timmars 2014

Idag sprang vi 6 timmars i Karlstad inomhus i Våxnäshallen. Det är tradition. Vi var fyra löpare från Team Fakta på plats.

[section]

Jennifer sprang 6 timmars i höstas på Tingvalla IP och gjorde då 32,2 Km i uselt väder. Idag hade hon målsättningen att slå pers och försöka hålla 30 varv i timman.

Det gick riktigt bra. Jennifer kunde hålla sin plan ända fram till sista timman, då kom hon ned i en avgrundsdjup svacka och skulle ge upp. Hon stannade vid varvningen och skulle lämna in chippen. Annica såg det och stormade fram som en furie:

– HON SKA UT PÅ BANAN IGEN.

Så hon blev utputtad på banan. Annica och Ove fick upp henne ur avgrunden och berättade att hon är nära att slå pers med marginal. Jennifer blev glad igen och gjorde ett fint pers på 33,5 Km.

Annica sprang stabilt och gick ibland med Jennifer. Ett tag var det bara 4 Km mellan Annica och mig. Jag hade svårt att hålla Annicas tempo i slutet. Hon gjorde ett marathonlopp idag. Det fjärde bästa hon gjort.

Ulla satsade på marathondistansen och var tveksam till hur det skulle gå. Hon har haft tryckförband på ena och sedan andra handen så de inte ska svullna efter operationerna. Hon har då inte kunnat träna så bra de senaste sju veckorna och bara promenerat långa distanser.

Det gick bra i början men med 2 timmar kvar är hon märkbart trött. Sista 45 minutrarna har hon 4,5 Km kvar och det börjar kärva. Jag springer med Ulla och håller reda på matematiken. Med två minuters marginal fixar hon maran och sätter sig att vila.

Jag har inte skött löpningen senaste tiden. Känt mig hängig och snorig. Troligen bra att jag vilat så mycket som jag gjort. Men trots det känns det bra och jag springer på som jag brukar. Det går finfint första och andra milen men på tredje timman kommer jag precis inte över 30 Km. Magen är bubblig men under kontroll. Det gör ont. Fjärde timman havererar löpningen och jag gör 7 Km.

Därefter skärper jag ihop mig. Sven Ingvars är bra men efter fyra timmars upprepning vill jag ha min egen musik. Skruvar upp rejält och hakar på Victoria, ledaren i damklassen. Det är underbart att kunna springa på ordentligt och bara behöva följa med ett tag. Jag får svackor och starka partier. Magen är i uppror. Med 30 minuter kvar har jag 48 Km och ser att jag kommer att klara 50 Km. Är då support för Ulla och är med när hon klarar maran. Fortsätter en bit till och gör ca 51,5 Km. En mil kortare än i höstas.

[sectionend]

Karlstad 6 timmars är alltid så bra organiserat. Det är kul att springa här. Och att springa långt i Våxnäshallen är en utmaning för det är svårt med de snäva doserade kurvorna.

Resultat och bilder , loppet på Funbeat, samt Funbeat tävlingsberättelser