Staden är full av zombies

Klipeklopp klipeklopp från fönstret, ett hästspann här!! Häftigt. Jag tittar ut och får se ett magnifikt hästspann, en vacker vagn dragen av vältrimmade hästar och styrt av två välklädda kustar. I vagnen sitter två män och tittar ned i sina mobiltelefoner.

Åker hem med T-banan och stiger av vid Brommaplan. Ser en kille som knappar på sin telefon och lutar sig mot tåget. Han reagerar först när tåget börjar åka.

Jag köper mat och går till övergångstället, trycker på knappen och väntar. En tjej med mobiltelefon och öronsnäckor dyker upp och förvirrat försöker komma runt mig, troligen för att trycka på knappen. När det blir grönt får hennes kompis ta henne i axlarna och styra henne bort från cykelbanan. Hela tiden fortsätter hon att titta i telefonen.

På Göteborgsvarvet var det en tjej som sprang och tittade i mobiltelefonen. Hon slutade inte trots att hon blev knuffad av löparna.

Vid Kristinebergs T-bana såg jag en kvinna cykla uppför z-backen och samtidigt greja med mobiltelefonen.

När vi firade vår 20e bröllopsdag var vi på fina restaurangen Parma i Sundbyberg och åt fin middag. Middag åt även paret vid fönstret. De sa inget till varandra, de tittade inte på varandra, de var helt uppslukade av sina telefoner under hela tiden vi var där.

Nere vid vattnet vid Tantolunden gick en kille mitt i vägen, bakom krypåker en polisbil, en stor skåpbil. Jag ropar till honom och vinkar, tecknar att han har något bakom sig men ingen reaktion. Polisen bara ler och fortsätter krypköra bakom.

Det är tragiskt vad många telefonzombies som irrar runt på stadens gator, de kör även bil.

Det finns två iZombies jag inte sett ännu. Föräldern som är uppslukad av telefonen och puttar vagnen med magen. Badaren som står upp till brallorna i kallt vatten och fipplar med telefonen.

Team Fakta